Contra el feixisme: organització i resistència

Organització d'Euskal Herria del PCE(r)
5 d'octubre de 2007

Vivim en un veritable estat d'excepció. Euskal Herria està presa pels cossos repressius. El metro, els trens, els autobusos, els pobles... res s'escapa al seu control policial. Ja ho van dir Rajoy i ZP : anem a per vosaltres.

Desenes de persones són detingudes diàriament, organitzacions democràtiques i populars com SEGI, ASKATASUNA, BATASUNA, PCE(r), etc. són il·legalitzades. Ara li toca el torn a ANV, demà... seràn tancades les ikastoles amb l'excusa que en elles es prepara als futurs terroristes?

Ja no els val amb els segrestos, tortures i assassinats dels revolucionaris i patriotes bascos, o mantenir als presos polítics dispersats. Ara van a per totes, es tracta d'aterroritzar a la població, d'aplicar la repressió pura i dura contra les lluites dels obrers, dels estudiants, d'acabar amb qualsevol conat de resistència o dissidència als seus plans imperialistes, com va ocórrer a Girona, i amb els casos dels republicans criminalitzats.

Tota aquesta campanya de terror deslligada pel PP i PSOE s'inscriu i està dins del context internacional de feixistització dels països autoanomenats democràtics. L'agudització de la crisi econòmica i política, les contradiccions inherents al sistema capitalista, ens estan duent de nou a la vora d'una 3a guerra mundial, i per a això es preparen tots. Baralles i apunyalades pel darrere entre les grans potències que comencen a prendre posicions en la disputa pel nou repartiment dels mercats, dels territoris, en definitiva, pel nou repartiment del món. Però per a poder portar a terme els seus plans de rapinya amb total impunitat necessiten primer acabar amb la resistència organitzada en els seus propis Estats. Aquest és el principal front de guerra per a ells en aquests moments i en l'única cosa en el que es mostren d'acord tots: la lluita contra el terrorisme. Per aquest motiu tots els Estats i governs capitalistes s'estan dotant de lleis i mesures repressives, pactant entre ells la millor forma de combatre al moviment revolucionari a nivell mundial. Una mostra d'això és la col·laboració franco-espanyola amb constants detencions i extradicions d'independentistes bascos, persecució dels refugiats turcs... o la detenció i empresonament del Secretari General i part del Comitè Central del PCE(r) en el 2000 i 2002.

Mentrestant, davant una ofensiva feixista de tal envergadura com la que estem vivint, els partits de la burgesia basca, els artits traïdors a la classe obrera i tota la colla de revolucionaris de pa sucat amb oli que mai han fet res per les llibertats d'Euskal Herria, en comptes de denunciar aquesta situació, es dediquen a criticar a ETA com si fos aquesta la culpable de l'escalada repressiva que estem sofrint, quan la realitat és que està usant la lluita armada com legítim dret del nostre poble a defensar-se dels abusos i atropellaments als quals estem sent sotmesos. I d'ací a no res, igual que els feixistes del PP i PSOE, diran que cal anar també a per ANV o qualsevol persona que no s'oposi a la lluita armada

Davant aquesta situació avui més que mai, es fa necessària l'organització i la resistència, la unitat de la classe obrera de tot l'Estat contra l'enemic comú, l'Estat feixista espanyol. En definitiva, la unitat del Moviment Polític de Resistència contra el feixisme, pel reconeixement dels nostres drets com Nació, pel dret d'autodeterminació, que no ha d' estar al marge de la lluita pel socialisme.

Per això des del nostre Partit fem una crida a rebel·lar-se i enfrontar-se a aquesta situació de forma conseqüent i donar uport a l'Esquerra Abertzale i amb això el dret fonamental de tots els pobles i nacions oprimides a lluitar per la seva llibertat.

Parem el terror feixista!
Llibertat pels detinguts!
Solidaritat amb batasuna!

Partido Comunista de España (reconstituido)