Criminalitzant ideològicament les idees

Socors Roig Internacional, Agost de 2007
Comitès d'Euskal Herria, Catalunya, Galícia, Andalusia, Madrid, Aragó, Burgos, Estat francès i Itàlia

El Tribunal Suprem, fent pinya amb l'Audiència Nacional, directa hereva del TOP franquista, condemna a 14 anys de presó al militant dels GRAPO Jesús Merino del Viejo, a 11 anys a les militants del PCE(r) Aurora Cayetano Navarro i Yolanda Fernández Caparrós, a 10 anys i nou mesos a la també militant del PCE(r) Carmen Muñoz Martínez i al militant del SRI Leoncio Calcerrada Fornieles, a 8 anys i nou mesos a Carmen López Anguita, militant del PCE(r), a 7 anys i deu mesos a Israel Monleón, exmilitant dels GRAPO i a 6 anys de presó a Francisco Javier García Victoria i Juan Carlos Matas Arroyo, militants del PCE(r).

Aquestes condemnes a 86 anys de presó a aquests nou militants antirepressius, comunistes i antifeixistes són, segons la sentència feixista, per pertinença a banda armada, falsificació de documents oficials i tinença il·lícita d'armes, cosa absolutament falsa doncs només els militants dels GRAPO porten armes i pertanyen a organització armada i solament 3 (Merino i les dues militants clandestines del PCE(r) Cayetano i Fernández) portaven documents falsos. A més, es confirma com a vàlida i s'ordena la dissolució del PCE(r) al que acusa de dirigir el fusell.

El Tribunal de justícia feixista, declara «provat» que el PCE(r)-GRAPO és una associació integral i criminalitzant ideològicament LES IDEES, li acusa de professar el més extremista marxismeleninisme i que practica la propaganda activa com a mitjà de difussió de les seves idees i de captació de nous membres.

Al mateix temps, ratifica l'absolució de totes les acusacions als militants del SRI Pepa Alarcón Lapuente, Víctor Calcerrada Fornieles i Anibal Saugar, encara que els tres van romandre segrestats diversos anys en presó preventiva (4 anys en el cas de Pepa). ¿Com pagaran aquest abús aquests dispensadors de la justícia (a la seva particular manera d’entrendre-la) com són la guàrdia civil i el jutge estrella Garzón?

Aquesta confirmació de sentència, que clarament criminalitza les idees i el desenvolupament polític revolucionari, és una declaració de guerra bruta oberta contra la llibertat d'organització, expressió i difusió, totes elles representades per la tasca del PCE(r). Van fer coincidir les detencions de militants de 3 organitzacions DISTINTES i INDEPENDENTS, SRI, PCE(r) i GRAPO per a donar forma a l'espantall policial i jurídic contra el comunisme espanyol. Han retardat la proclamació de la decisió del Tribunal Suprem -ja escrita amb antel·lació- fins a realitzar l'operació policial del 6 de juny de 2007 on novament en operacions separades han estat detinguts 2 militants dels GRAPO i 4 del PCE(r).

Van mentir, tergiversaren, van falsificar proves, van usar la guerra bruta amb un policia infiltrat que va fer el ridícul en la seva declaració judicial, van inventar guions per a la premsa col·laboracionista... Tot això per a enfrontar amb la repressió i la mentida a un dels seus majors enemics polítics estratègics, el comunisme organitzat representat pel PCE(r).

Els GRAPO desenvolupen i practiquen la lluita armada antifeixista. Ho declaren i en el judici es van mostrar orgullosos d'enfrontar amb les armes el terror feixista d'Estat. Però el PCE(r) MAI  ha desenvolupat la lluita armada i MAI s'ha pogut demostrar realment que els seus militants la practiquin, per la simple raó que no ho fan. Ha hagut de ser la mentida, la falsedat  i tergiversació la qual hagi demostrat tal unió que només l'Audiència Nacional, el Tribunal Suprem i la premsa servil es creu.

En les fàbriques, els centres d'estudi, les assemblees i en les barricades, els obrers i obreres, dones, joves i combatents saben, coneixen, distingeixen, que des de fa 32 anys el PCE(r) és un partit polític comunista, proletari i revolucionari. Cap sentència feixista impedirà això, per molt que s'hagi decretat la seva dissolució. Cal recordar a l'Estat espanyol (i per col·laboracionisme al francès) que el PCE(r) MAI ha reconegut la suposada legalitat d'un règim heretat directament de les mans del criminal Franco i la seva junta de generals.  Difícil és dissoldre un partit revolucionari que mai ha estat legalitzat i que treballa des de la clandestinitat la seva direcció i es desenvolupa entre la classe treballadora i les masses populars.

I què dir de les sentències contra el nostre company del SRI pres i els 3 absolts? Primer els segresten durant anys en les seves presons, els criminalitzen, fan impossible la nostra tasca pública amb repressió, multes, guerra bruta, amenaces, prohibició d'actes... per a després haver d'absoldre per falta total de proves a 3 d'ells i ficar-los de per vida (11 anys de presó per tasca antirepressiva!) entre reixes a un d'ells amb tal de justificar la seva borratxera repressiva.

Va passar el mateix en el judici-farsa celebrat a París el 2005 contra altres 9 militants de les mateixes 3 organitzacions. Fer coincidir detencions, presó i judicis... per així arreplegar alguna cosa que és impossible de demostrar doncs és fals d'arrel: el TOT ÉS GRAPO, l’enunciat GRAPO-PCE(r)-SRI-AFAPP-CNA-ALA... és un invent macabre per a lluitar contra el PCE(r), per a fer difícil la seva extensió, per a criminalitzar al comunisme combatent i revolucionari.

Aquesta ratificació de sentència, de clar contingut polític feixista, és un clar atac contra les llibertats col·lectives, i un clar avís a navegants: qui vulgui lluitar contra l'Estat, acabarà a la presó. Vénen a per tots, siguem comunistes, antifeixistes, solidaris, anarquistes o abertzales, i aquesta nova arremesa sagnant és una clara demostració d'això.

Cridem doncs a mostrar total solidaritat amb els condemnats, amb les organitzacions a les quals pertanyen i fem una crida a l'organització en tasques antirepressives i solidàries per a denunciar el terrorisme d'Estat i lluitar per les conquestes populars.

Aquestes són les nostres reivindicacions mínimes:

— Amnistía total per a les i els presos polítics.
— Derogació de les lleis i tribunals especials de repressió (Audiència Nacional, Lleis antiterroristes...).
— Llibertats polítiques i sindicals plenes. Llibertat d'expressió, organització i difussió.
— Restitució de les conquestes econòmiques, socials i laborals dels treballadors.

— Dret d'autodeterminació i independència per a les nacions oprimides per l'Estat espanyol.

— Sortida de l'OTAN i altres organitzacions militars imperialistes i de rapinya.